loader

Panoráma röntgen

Panoráma röntgen

Az utóbbi évtizedekben rengeteget fejlődött az orvostudomány, köszönhetően a technológiai újításoknak, felfedezéseknek. A fogszakorvosoknak jelentősen megkönnyítette a diagnózis felállítását a panoráma röntgen széles körben való elterjedése, hiszen a szakembereknek nem csupán a szájüregi vizsgálattal kell tudniuk meghatározni a pontos kórképet, hanem a fogászati röntgen segítségével a probléma mélyére is nézhetnek. A panoráma röntgen így egy remek és biztonságos segítség a fogorvosaink számára, hogy a lehető leginkább személyre szabott módszerekkel lássunk el minden, a Mosonmagyaróvár Genius Dent-be érkező Pácienst.

Korábban a fogorvosok csupán egy-egy károsodott fogról készítettek röntgenfelvételt. Ez az aprólékos módszer igen hosszadalmassá is tehette a pontos diagnózis felállítását, a beteg fog (rosszabb esetben akár több fog is) az idő múlásával egyre rosszabb állapotba került.

Ezzel szemben a modern orvostudománynak hála, az egész fogsorról képet kaphatunk pillanatok alatt: egy jól felszerelt fogászati klinika meghatározó eszközeként a panoráma röntgen óriási segítséget jelent a fogorvosoknak és a pácienseknek egyaránt.

Hogyan működik a panoráma röntgen?

Valamennyien jártunk már mellkasi- vagy tüdőröntgenen, de csontok zúzódásával, illetve törésgyanúval is röntgensugaras vizsgálatra irányítják az orvosok a betegeket.

A panoráma röntgen is hasonlóan működik: a sugarak átjutnak a szájon, azonban az íny és a lágy részek kevesebbet nyelnek el belőlük, mint a fogak és az egyéb csontozat.

Így a fogak világosabbnak mutatkoznak a röntgenfelvételen – a szuvasodás, fertőzés viszont sötétebb a képen, hiszen ezek kevesebb sugarat nyelnek el.

Mikor érdemes alkalmazni a panoráma röntgen eljárást? Milyen előnyökkel jár a vizsgálat?

A fogak állapotáról készült felvétel nélkülözhetetlen, ha szájsebészeti beavatkozás, fogszabályozás, vagy fogimplantáció van kilátásban, csakúgy, mint góckutatás esetén – utóbbi akár igen súlyos egészségügyi problémákat is feltárhat.

Tudta Ön, hogy akár súlyos hajhullást, depressziót, krónikus fejfájást is eredményezhet egy, az arcüregben kialakult góc?

A panoráma röntgen segítségével a szakember képes továbbá felderíteni a korábbi fogászati beavatkozások esetleges hibáit, illetve a szabad szemmel nem látható fogszuvasodást is felfedi. Célszerű azért alkalmazni a fog panoráma röntgen képalkotó eljárást, hogy egy-egy felvétel alapján fény derülhessen a régóta fennálló, látszólag ok nélküli fogínyvérzés eredetére, a kezdetleges fogínysorvadásra, csontsorvadásra, illetve akár a cisztákat is fel tudja térképezni az eljárással a szakember.

Panoráma röntgent tehát akkor érdemes alkalmazni, ha

 • szájsebészeti beavatkozásra lehet szükség
 • időszerűvé és/vagy indokolttá vált a rákszűrés
 • felmerül a ciszta, góc, egyéb daganat gyanúja
 • látszólag indokolatlan fogínyvérzést tapasztal a páciens
 • fogszabályozás szükséges

Várjuk Mosonmagyaróváron, Genius Dent rendelőnkben régi és új Pácienseinket! Ha Ön is komolyan veszi szája és fogai egészségügyi állapotát, szüksége van egy jó minőségű felvételre szájürege állapotáról vagy „csak” megbízható és kiváló fogorvosi ellátásra szorul, nálunk a helye!

Nyitva tartás

 • Hétfő 09:00 - 17:00
 • Kedd 09:00 - 17:00
 • Szerda 09:00 - 17:00
 • Csütörtök 09:00 - 17:00
 • Péntek 09:00 - 17:00
 • Szombat Zárva vagyunk
 • Vasárnap Zárva vagyunk

Kapcsolat

Keressen minket bizalommal!

Keressen minket bizalommal!
Magyarország: +36 96 566 424
Ausztria: +43 800 291 243
Németország: +49 800 291 2431

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonon

Magyarország: +36 96 566 424
Ausztria: +43 800 291 243
Németország: +49 800 291 2431