Panoráma röntgen - Genius Central Dent - Mosonmagyaróvár

Panoráma röntgen

Professzionális fogászat és implantológiai klinika

Mosonmagyaróváron

Az utóbbi évtizedekben rengeteget fejlődött az orvostudomány, köszönhetően a technológiai újításoknak, felfedezéseknek. A fogszakorvosoknak jelentősen megkönnyítette a diagnózis felállítását a panoráma röntgen széles körben való elterjedése, hiszen a szakembereknek nem csupán a szájüregi vizsgálattal kell tudniuk meghatározni a pontos kórképet, hanem a fogászati röntgen segítségével a probléma mélyére is nézhetnek. A panoráma röntgen így egy remek és biztonságos segítség a fogorvosaink számára, hogy a lehető leginkább személyre szabott módszerekkel lássunk el minden, a Mosonmagyaróvár Genius Dent-be érkező Pácienst.

Korábban a fogorvosok csupán egy-egy károsodott fogról készítettek röntgenfelvételt. Ez az aprólékos módszer igen hosszadalmassá is tehette a pontos diagnózis felállítását, a beteg fog (rosszabb esetben akár több fog is) az idő múlásával egyre rosszabb állapotba került.

Ezzel szemben a modern orvostudománynak hála, az egész fogsorról képet kaphatunk pillanatok alatt: egy jól felszerelt fogászati klinika meghatározó eszközeként a panoráma röntgen óriási segítséget jelent a fogorvosoknak és a pácienseknek egyaránt.

Hogyan működik a panoráma röntgen?

Valamennyien jártunk már mellkasi- vagy tüdőröntgenen, de csontok zúzódásával, illetve törésgyanúval is röntgensugaras vizsgálatra irányítják az orvosok a betegeket.

A panoráma röntgen is hasonlóan működik: a sugarak átjutnak a szájon, azonban az íny és a lágy részek kevesebbet nyelnek el belőlük, mint a fogak és az egyéb csontozat.

Így a fogak világosabbnak mutatkoznak a röntgenfelvételen – a szuvasodás, fertőzés viszont sötétebb a képen, hiszen ezek kevesebb sugarat nyelnek el.

Mikor érdemes alkalmazni a panoráma röntgen eljárást? Milyen előnyökkel jár a vizsgálat?

A fogak állapotáról készült felvétel nélkülözhetetlen, ha szájsebészeti beavatkozás, fogszabályozás, vagy fogimplantáció van kilátásban, csakúgy, mint góckutatás esetén – utóbbi akár igen súlyos egészségügyi problémákat is feltárhat.

Tudta Ön, hogy akár súlyos hajhullást, depressziót, krónikus fejfájást is eredményezhet egy, az arcüregben kialakult góc?

A panoráma röntgen segítségével a szakember képes továbbá felderíteni a korábbi fogászati beavatkozások esetleges hibáit, illetve a szabad szemmel nem látható fogszuvasodást is felfedi. Célszerű azért alkalmazni a fog panoráma röntgen képalkotó eljárást, hogy egy-egy felvétel alapján fény derülhessen a régóta fennálló, látszólag ok nélküli fogínyvérzés eredetére, a kezdetleges fogínysorvadásra, csontsorvadásra, illetve akár a cisztákat is fel tudja térképezni az eljárással a szakember.

Panoráma röntgent tehát akkor érdemes alkalmazni, ha

 • szájsebészeti beavatkozásra lehet szükség
 • időszerűvé és/vagy indokolttá vált a rákszűrés
 • felmerül a ciszta, góc, egyéb daganat gyanúja
 • látszólag indokolatlan fogínyvérzést tapasztal a páciens
 • fogszabályozás szükséges

Várjuk Mosonmagyaróváron, Genius Dent rendelőnkben régi és új Pácienseinket! Ha Ön is komolyan veszi szája és fogai egészségügyi állapotát, szüksége van egy jó minőségű felvételre szájürege állapotáról vagy „csak” megbízható és kiváló fogorvosi ellátásra szorul, nálunk a helye!

Amennyiben kérdése van, időpontot szeretne vagy áraink érdeklik,
keressen meg bennünket!
Munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

Magyarországon működő fogorvosi rendelőnk, az osztrák határ közelében nem messze Bécstől található. Pácienseinknek minden fogorvosi szolgáltatást nagyon kedvező áron tudunk biztosítani. Az orvosi és technikai színvonal mindenben egyezik a nyugat európaiéval.

Fogászatunk felszerelése:

 • három modern fogászati rendelő KAVO fogászati székekkel
 • digitalizált panorámaröntgen és kisröntgen
 • professzionális fogfehérítés
 • nyugat-európai alapanyagok
 • saját fogtechnikai laboratórium
 • három modern fogászati rendelő KAVO fogászati székekkel
 • digitalizált panorámaröntgen és kisröntgen
 • professzionális fogfehérítés
 • nyugat-európai alapanyagok
 • saját fogtechnikai laboratórium