Fogprotézisek - Genius Central Dent - Mosonmagyaróvár

Fogprotézisek

Professzionális fogászat és implantológiai klinika

Mosonmagyaróváron

A kivehető fogpótlásoknak manapság már sokkal szélesebb skáláját tudják felvonultatni, mint régen. A fogprotézisek vonzó ára mellett, még az az előnye, hogy elkészítése és az esetleges gyógyulási idő nem tart olyan sokáig, mint egy fog koronánál vagy fog implantátumnál. Mindemellett fogprotézist nem csak teljesen fogatlan állkapocsra készíthető, hanem léteznek részleges pótlások is, amelyek a saját fogakkal, illetve koronákkal kombinálhatók.

Teljes fogprotézis fogatlan állkapocsra:

A kezelés első ülése során veszünk egy lenyomatot, amelynek segítségével később az orvos a pontos harapást be tudja állítani.

A következő alkalommal már felkerülnek egy viaszmodellre a műfogak, hogy a páciens láthassa, milyen képet mutat majd a kész fogsor. Az utolsó ülés során átadjuk a kész fogsort és ellátjuk a pácienst a megfelelő tisztítási és ápolási tanácsokkal.

Részleges fogprotézisek

Abban az esetben ajánlatos, ha még nem minden fogát veszítette el a páciens. Készíthető kapoccsal fogprotézis, ami azt jelenti, hogy a saját fogon rögzítik a pótlást egy kapoccsal, illetve a maradék fogak bekoronázása után a koronára készíthető a kapocs.
Esztétikusabb megoldás a kapcsos helyett egy úgynevezett csúsztatóval ellátott fogsor, amelynek fémrésze nem látható a fogaknál.

Fogprotézis implantátummal

Kiváló módszer létezik a kivehető teljes fogsor stabilizálására implantátumokkal. A műgyökér beültetése nem teszi fix fogpótlássá a fogsort, de olyan mértékben stabillá teszi, hogy valódi fogak érzetét keltik.
Ami a kezelés menetét illeti, hasonlóan működik, mint a fix fogaknál. Az első lépés a fogimplantátumok behelyezése (4 db állkapcsonként), majd következik egy négy hónapig tartó gyógyulási idő. Ebben az időszakban ideiglenes kivehető protézist hordanak a páciensek, de ez még nincs megerősítve az implantátummal. Négy hónap után lenyomat készül az állkapcsokról és 10 napon belül elkészül a végleges protézis. Természetesen szükségesek próbákat csinálni ez alatt a 10 nap alatt, hogy tökéletesen illeszkedjen a kész fogsor.

Ápolni és tisztítani ugyanúgy kell, mint egy kivehető teljes fogprotézist.

Amennyiben kérdése van, időpontot szeretne vagy áraink érdeklik,
keressen meg bennünket!
Munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

Magyarországon működő fogorvosi rendelőnk, az osztrák határ közelében nem messze Bécstől található. Pácienseinknek minden fogorvosi szolgáltatást nagyon kedvező áron tudunk biztosítani. Az orvosi és technikai színvonal mindenben egyezik a nyugat európaiéval.