Fogkoronák - Genius Central Dent - Mosonmagyaróvár

Fogkoronák

Professzionális fogászat és implantológiai klinika

Mosonmagyaróváron

Az általunk készített fogkoronák mindegyike rendelkezik egy belső "maggal", amely vagy fémből vagy cirkóniumból van. Ezt a belső magot kerámiával vonják be, így lesz a végeredmény fehér és csillogó.

Mikor javasolt egy fog bekoronázása?

  • Az első és leggyakoribb eset, amikor a fog nagy része már elszuvasodott, vagy nagy amalgám töméssel látták el és a tömés eltávolítása után kevés foganyag marad.
  • Egy másik szempont lehet az esztétika. Enyhébb fogdeformáció és erősebb elszíneződés esetén is fog korona javasolt.
  • A harmadik eshetőség, akkor jön számításba, amikor valaki elveszíti egy fogát és nem szeretné fogimplantátummal pótoltatni. Így a foghiány melletti szomszédos fogakat bekoronázzák, így a két korona tart középen egy úgynevezett hídtagot, ami a hiányzó fogat pótolja.

A fogkorona kezelés menete:

Amennyiben a bekoronázandó fog panaszmentes, az első lépés a fog lecsiszolása. A beavatkozás után a maradék fog érzékennyé válik a külső hatásokra, ezért azonnal ellátjuk egy ideiglenes műanyagkoronával, amíg a végleges korona elkészül.

Az előkészítés után esetlegesen próbákra van szükség, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Az első próba a korona vázával készül (fém vagy cirkónium vázzal), majd ezután kerül a vázra a kerámia felület.

Ebben a fázisban is készítünk egy úgynevezett nyers próbát, ahol már a végleges korona színe és forma látható. Ebben a szakaszban még sok változtatás lehetséges, ami az esztétikát illeti.

A saját fogtechnikai labor kitűnő lehetőséget ad arra, hogy a páciensek mindennemű változtatással kapcsolatos kívánságát kielégítsék. Amennyiben a nyerspróba során elérték a kívánt színt és formát, a koronát egy lakréteggel együtt a végleges állapotára kiégetik.

Az átadástól számított három éven át vállalunk garanciát a koronák és hidak javítására, amennyiben a páciens a kötelező féléves kontrollnak fogászatunkon eleget tesz. CAD-CAM technika A cirkon koronák elkészítésénél létezik egy olyan eljárás, amikor a korona vázát nem kézzel mintázzák meg, hanem egy gép segítségével. Az úgynevezett CAD-CAM módszernél egy gép letapogatja a lenyomatból készült mintát és a bescannelt kép alapján kivágja a cirkónium tömbből a vázat.

Amennyiben kérdése van, időpontot szeretne vagy áraink érdeklik,
keressen meg bennünket!
Munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

Magyarországon működő fogorvosi rendelőnk, az osztrák határ közelében nem messze Bécstől található. Pácienseinknek minden fogorvosi szolgáltatást nagyon kedvező áron tudunk biztosítani. Az orvosi és technikai színvonal mindenben egyezik a nyugat európaiéval.