Fogtömés - Genius Central Dent - Mosonmagyaróvár

Fogtömés

Professzionális fogászat és implantológiai klinika

Mosonmagyaróváron

Fogtömés, Inlay A fogtöméseket manapság méretük szerint különböztetjük meg. A régi amalgám fogtömések helyett ma már csak fehér műanyag fogtöméseket alkalmaznak, melyek nincsenek semmilyen káros hatással a szervezetünkre. A kisebb, kevés foganyagot követelő töméseket az orvos készíti, azonban vannak olyan esetek is amikor a fog tisztító fúrása során olyan sokat kell elvenni belőle, hogy jobb megoldás az úgynevezett inlay. Ilyenkor az orvos előkészíti a tömés helyét és lenyomatot vesz, majd a laborban egy fogtechnikus készíti el az inlayt.

Különböző anyagokból állítható elő ezt a fajta fog tömés: gradia (a műanyag egy fajtája), kerámia és arany.

Hosszadalmasabb és bonyolultabb beavatkozást igényel, ha a fog gyökerét éri el a szuvasodás, vagy gyulladás. A nagy fájdalmat és feszítő érzést eredményező baktériumokat először ki kell tisztítani a gyökércsatornából (vagy csatornákból, ha egy fognak több gyökere is érintett) és miután a fog teljesen panaszmentes lesz, akkor lehet betömni.

Ez az eljárás a fogmegtartás egyik legfontosabb lépése. A kezelés sok esetben több időt és gyakori üléseket igényel, azonban az eredmény egy olyan fog lehet, amely még hosszú évekig fájdalommentesen megmaradhat. A végső lépés, a foghúzás, így sokszor elkerülhető.

Amennyiben kérdése van, időpontot szeretne vagy áraink érdeklik,
keressen meg bennünket!
Munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

Magyarországon működő fogorvosi rendelőnk, az osztrák határ közelében nem messze Bécstől található. Pácienseinknek minden fogorvosi szolgáltatást nagyon kedvező áron tudunk biztosítani. Az orvosi és technikai színvonal mindenben egyezik a nyugat európaiéval.